Licht uit Bethlehem weer aangekomen in Jutphaas

De St. Nicolaaskerk in Nieuwegein heeft het Vredeslicht uit Bethlehem ontvangen. Het Vredeslicht is een traditie die in 1986 is ontstaan. Sinds dat jaar wordt vlak voor Kerst door een kind het Vredeslicht ontstoken in de Geboortegrot in Bethlehem.

De Geboortegrot bevindt zich in de Geboortekerk en is de plek waar Jezus is geboren. Vanuit Bethlehem wordt het licht vervolgens verspreid door het van kaars op kaars door te geven. Scouts zorgen vanaf het begin van de actie voor de verspreiding tot in de kleinste dorpen over de hele wereld.

Ad Boot, hoofdkoster: “De bedoeling is om mensen met elkaar te verbinden. Als je wil, kan je bij ons het licht ontvangen via een brandende kaars in de Mariakapel. Zo geven wij het Vredeslicht ook weer door. Jezus moedigt ons namelijk aan om het licht van de wereld te zijn en ons licht te laten schijnen voor anderen.” Het Vredeslicht zal tot en met Driekoningen blijven branden in de Mariakapel.

geboortelicht

Fotobijschrift: van links naar rechts: Marleen Timmermans van Scouting Flevoland overhandigt het Vredeslicht aan Willem van der Steeg en Ad Boot van de St. Nicolaaskerk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk